Barion Pixel

 

2024. február 26 – március 3-ig.
CsillagidőjárásjelentésAz előttünk álló hét indításaként egy kis gondolatjáték:
– Ha Mozart egy lakatlan szigeten élt volna teljesen egyedül, ahol az égegyadta világon minden (hangszerek, tinta és kottapapír, ételek, italok stb.) korlátlanul a rendelkezésére áll, vajon mennyi művet alkotott volna?
Alkotott volna egyáltalán bármit is?
Én úgy gondolom, hogy nem, vagy csupán néhány apró szösszenetet hozott volna létre.
Az elmúlt bő három évtized asztrozófiai munkálatai során kikristályosodott számomra, hogy a belső inspirációinkat „külső tényezők” aktiválják.Néhány klasszikus példa:
„Igenis, bebizonyítom az apámnak, hogy én is vagyok valaki, én is tudok saját céget irányítani!”
„Ha majd gyerekeim lesznek, megmutatom az anyámnak, hogyan is kell gyereket nevelni!”
„Majd meglátja ez a (itt az egyik legősibb mesterség megnevezése hangzik el) Matild néni, (iskolai tanárnő, aki lenézően nyilatkozott tanítványáról) hogy híres ember leszek!”
„Jolánka a legcsodálatosabb lány a világon, neki a csillagokat is lehozom az égről!”
„Én is vagyok akkora művész, mint az a ripacs Prücsökfalvy Ödön, istenuccse, a következő premieren ezt be is bizonyítom!” (Addig is töltsön még egy felest Aranka drága!)
„Világéletemben szakállas voltam, de a kisunokám kedvéért megválok a szúrós szakállamtól!”Amikor visszatekintünk és számba vesszük az eredményeinket, az alkotásainkat, akkor azok mögött, valahol a távoli időben, egy másik ember alakja, szavai, tettei sejlenek fel katalizátorként. Ennek a hétnek az égi jelei, vagyis a Nap-Merkúr-Szaturnusz hármasa, valamint a Mars-Vénusz kapcsolata a Jupiterrel és az Uránusszal segítik a valódi inspirációink teljesebb megértését és az egykori, de a jelenlegi „játszótársaink” valódi szerepének a tudatosítását is.

Lehet, hogy akkor és ott haragudtunk rájuk, de egy biztos, ők az igazi mestereink! És az utolsó kérdés:
Nélkülük vajon mit hoztunk volna létre?

Ezt követően már csak egyetlen aprócska feladatunk maradt. A XVIII. század inspirálatlan szigetlakója, vagyis Mozart helyett megírni a „A lakatlan sziget titkai” című operát vagy szimfóniát.
Ez most könnyen megy, hiszen a kreativitás csillagzatában, vagyis az Oroszlánban vándorló otthonunk a Föld, ezen a héten a művészi Vénusszal alkot kapcsolatot.

(Az itt megjelenő írások már elérhetőek megújult honlapunkon, a www.asztrozofia.hu oldalon is!)

A teljesebb „idő-értés” érdekében érdemes megnézni a legújabb havi csillagidőjárásjelentésünket:
https://youtu.be/f-0FJ_yQLoo
valamint a 2024-es év egészének a csillagjeleit bemutató – az év dalával kiegészített! – előadásunkat is.
https://youtu.be/GePOweXQYXQ

Ima és meditáció leghatékonyabb időintervallumai a BÉKÉÉRT!
Aki teheti ezekben az időpontokban DÉL felé fordulva imádkozzunk lélekben együtt a BÉKÉÉRT és a SZERETETÉRT úgy,
hogy a béke és a harmónia erőit erősítjük, emeljük kint és önmagunkban is,
illetve égi együttműködést kérünk mindezek megvalósulásáért!
Ezen időpontok kiemelten segítik a tudatosság a gyógyító energiák és a harmónia szintjének az emelését, a megoldásokat, valamint az új dolgok, célok elérését.Február 26., hétfő: 15.48 – 15.58
Február 27., kedd: 15.44 – 15.54
Február 28., szerda: 15.41 – 15.51
Február 29., csütörtök: 15.38 – 15.48
Március 01., péntek: 15.34 – 15.44
Március 02., szombat: 15.31 – 15.41
Március 03., vasárnap: 15.28 – 15.38Ima előtt alaposan gondoljuk át, hogy mit szeretnénk elmondani, átadni az égieknek, (Istennek) illetve mihez kérünk segítséget, útmutatást, együttműködést. Az ima/elmélyülés első felében elmondjuk, halkan, de érthetően a mondanivalónkat. Fontos a kimondott szó, fontos, hogy a hangunkkal az énünk rezegtesse meg a „felküldött” információt, mert így az imánknak nagyobb az ereje, a hatása, mintha csak belül, magunkban mondanánk.Az ima/elmélyülés második felében pedig elcsendesedünk, kicsit kiürítjük a tudatunkat. Ezzel megadjuk magunknak a lehetőséget arra, hogy megérkezhessen a válasz. Az ima igazi titka, igazi lényege nem is az, hogy mi elmondjuk, hanem az, hogy képessé válunk a hallásra…

Az imádkozás/elmélyülés idejét lehetőség szerint pontban a megadott időben kezdjük el. Fontos, hogy a befejezés előtt lecsendesedve figyeljünk befelé, ezzel megadva a lehetőséget az „égiek” válaszának befogadására.
A hónap egészének az üzeneteit is vegyük figyelembe a teljesebb felismerések, a tudás érdekében!

Természetesen továbbra is a legfontosabb a személyes tudás felismerése, ezért a napi csillagkódokat most is NAGYBETŰVEL emeltem ki. Ne feledjük, a személyes tudás visz igazán előre, s ez néhány hétköznapi eseménybe van elrejtve, amelyeket érdemes leírni a titkos naplónkba és összevetni az itt közreadott csillagkulcsokkal.

Napi üzenetek a Földről nézve, csillag-kulcsokkal:

Február 26., hétfő: A mai napra érdemes időzíteni a külső-belső tisztításokat, eszme-cseréket, valamint a teljesebb tudatállapot és a nagyobb szabadságot célzó terápiákat, szertartásokat és cselekvéseket.
Csillag-kulcsszavak: MÁGIKUS KÖZÉP, TEREMTÉS

Február 27., kedd: A tegnapra írottak ma is érvényesek azzal a plusz üzenettel, hogy a szellemi, gondolati kreativitás erői jelentősen felerősödnek és kiegészülnek a lélek érzékeléseivel.
Csillag-kulcsszavak: ANYASÁG, TOVÁBBLÉPÉS, EMELKEDÉS

Február 28., szerda: A koncentrációt igénylő cselekvéseknek és a világos, rálátó gondolkodásnak kedveznek ma ez égiek, de a jövő, sőt, a távoli jövő érdekében végzett tetteknek, s a tervezésnek is ma van a kiemelt napja.
Csillag-kulcsszavak: AZ IDŐ MINŐSÉGÉNEK A MEGÉRTÉSE

Február 29., csütörtök: A mai naptól a következő hét elejéig azon gondolati, tudati mozgásoknak kedvez az idő, amellyel a rendező elveket és a belső, sokszor egymásnak ellentmondónak tűnő összefüggések megértésére törekszünk.
Csillag-kulcsszavak: A BÖLCSESSÉG SZERETETE

Március 1., péntek: A régi idők tanításaiban való elmélyülésnek és a múltunk mélyebb megértését segíti a mai nap, de a gondolataink, elképzeléseink, terveink megvalósítása érdekében végzett erőfeszítéseink is eredményre vezetnek.
Csillag-kulcsszavak: EGYÜTT AZ ÉRTELEM ÉS AZ ÉRZELEM

Március 2., szombat: A reggeli és a délelőtti órák meditációi, spirituális gyakorlatai egyfelől a jövőtervezést, másfelől a magasabb világok érzékelését segítik, míg a délutáni és az esti időszak az elengedéseknek kedvez.
Csillag-kulcsszavak: TITOKFELTÁRÁS, KAPUNYITÁS

Március 3., vasárnap: A művészi inspirációknak, illetve amennyiben ez indokolt, a kapcsolati megújításoknak, tisztázásoknak és a társunkkal történő közös alkotásoknak kiemelten kedvez ez a nap. Az esti órák a gyógyítás, gyógyulás varázslatos lehetőségét hozzák.
Csillag-kulcsszavak: MÚLTÉRTÉS, RÁLÁTÁS

Minden nap, minden pillanat csillag – bolygó konstellációja egyszeri, és soha meg nem ismétlődő, így azok a mindenkori ITT ÉS MOST, vagyis a JELEN varázslatát, kozmikus lehetőségeit, és a KOZMIKUS MINŐSÉGEK MEGTAPASZTALÁSÁT, ÁTÉLÉSÉT tanítják a Földön élő embernek.

Áldás és Fény VAN Velünk az Úton!
CsillagfényáldássalPaksi Zoltán

Minden nap, minden pillanat csillag – bolygó konstellációja egyszeri, és soha meg nem ismétlődő, így azok a mindenkori ITT ÉS MOST, vagyis a JELEN varázslatát, kozmikus lehetőségeit, és a KOZMIKUS MINŐSÉGEK MEGTAPASZTALÁSÁT, ÁTÉLÉSÉT tanítják a Földön élő embernek.

Áldás és Fény VAN Velünk az Úton!
CsillagfényáldássalPaksi Zoltán