Barion Pixel

„Jelképek erdején át visz az ember útja…” írja Baudelaire Kapcsolatok című versében, ami az én életem egyik vezérlő gondolatává is vált. Sorsunk jelzéseinek, jelképeinek a megértésével tudatosodunk és a tudatosabbá válás okán fejlődünk. Sokszor írok arról, hogy érdemes minden nap leírni azokat az eseményeket, érzéseket, gondolatokat, amelyek megérintenek, mert ezek a FŐ JELKÉPEK.

 

„Amint fent, úgy lent!”

 

Hétköznapjaink eseményei nem függetlenek sem a Naprendszer, sem nagyobb rendszerünk, a Tejút mozgásaitól, történéseitől. Az égi jelek segítenek megérteni az egyéni életünkben megjelenő történés-érzés-gondolat-jelek üzeneteit. Azért írom a napi csillagidőjárásjelentéseket, több mint harminc esztendő tapasztalataira hagyatkozva, hogy teljesebben váljon érthetővé minden csillagszerető lélek számára a hétköznapokba rejtett tanítás.

 

Az esti szertatás részeként, még az ima/meditáció előtt érdemes átnézni, átgondolni az aznapra feljegyzett történéseinket, majd elolvasni az arra a napra íródott csillagidőjárásjelentést is. Így lehetőségünk van arra, hogy együtt lássuk a fent és a lent összefüggéseit, s jobban értsük sorsunk jelenét.

 

Az előttünk álló héten érdemes a legfontosabb céljaink megvalósítása érdekében cselekedni, valamint lépésről-lépésre tisztázni, tisztábbá tenni a dolgainkat, mert a Föld a Szaturnusz alkotott emelő-megoldó típusú kapcsolata ezt kiemelten segíti.

 

Május 5-én Föld a Mérleg csillagzatába lép és ekkor figyeljük meg azt, hogy milyen gondolatok, inspirációk jönnek. Az ekkor érkező sugallatok, késztetések célja ekkor az, hogy egy magasabb tudatosság felé tudjunk megnyílni. Ugyanakkor a spontán felidéződő emlékek szerepe is megnő, ami ekkor segít felismerni azt, hogy a múltunkban mikor és hogyan „tettük félre” cselekvéseinkben, döntéseinkben a szeretet…

A szeretet nélküli mozgás sorsalakító hatását tanuljuk, ismerjük fel teljesebben a hét utolsó napjaiban.

 

Mindezeket gyönyörűen egészíti ki a Kos csillagképében vándorló Nap és a Vízöntő jövő vizében ballagó Szaturnusz üzenete, vagyis ezek a napok segítik igazán a holnapban való gondolkodást, a jövő tervezését úgy, hogy már képesek vagyunk felismerni és tanulni a tegnap szeretetlenségeiből is.

 

A művészi kreativitást és mindenféle alkotó tevékenységet segíti a Vénusz, valamint a Mars-Neptunusz kapcsolata a Plútóval. Akár a festészetben, a költészetben, vagy a muzsikában akarunk teremteni, ezek a plútói aspektusok most abban nyújtanak segítséget, hogy a lelkünk legmélyebb régióiból alkossunk. Ugyanakkor a belső feltárásokat, a belső megújító átalakításokat is támogatja ez az égi kapcsolódás.

 

Már csak pár hét és május 20-án, mikor a Nap a Pleiadok csillaghalmazához érkezik, újra megtartjuk neves előadók részvételével az ASZTROZÓFIA NAPJÁT!

 

Információ és jelentkezés link: www.asztrozofianap.hu

 

A mágikus, alkotó Zenemágia kurzusunkat Danics Dórival közösen tartjuk, s az első végzett csoportunk frissen avatott muzsikusaival, a rendezvény zárásaként együtt daloljuk és gitározzuk el a Csillagálom című dalunkat.

 

Remélem, hogy május 20-án Önnel együtt énekelhetünk!

 

Információ és jelentkezés: www.asztrozofianap.hu

 

(Az itt megjelenő írások már elérhetőek megújult honlapunkon, a www.asztrozofia.hu oldalon is!)

A teljesebb „idő-értés” érdekében érdemes megnézni a legújabb havi csillagidőjárásjelentésünket:
https://youtu.be/bafRYMCguuE
valamint a 2024-es év egészének a csillagjeleit bemutató – az év dalával kiegészített! – előadásunkat is.
https://youtu.be/GePOweXQYXQ

 

Ima és meditáció leghatékonyabb időintervallumai a BÉKÉÉRT!

Aki teheti ezekben az időpontokban DÉL felé fordulva imádkozzunk lélekben együtt a BÉKÉÉRT és a SZERETETÉRT úgy,

hogy a béke és a harmónia erőit erősítjük, emeljük kint és önmagunkban is,

illetve égi együttműködést kérünk mindezek megvalósulásáért!

Ezen időpontok kiemelten segítik a tudatosság a gyógyító energiák és a harmónia szintjének az emelését, a megoldásokat, valamint az új dolgok, célok elérését.

 

Április 29., hétfő: 13.33 – 13.43

Április 30., kedd: 13.30 – 13.40

Május 01., szerda: 13.27 – 13.37

Május 02., csütörtök: 13.23 – 13.33

Május 03., péntek: 13.20 – 13.30

Május 04., szombat: 13.18 – 13.28

Május 05., vasárnap: 13.15 – 13.25

Május 06., hétfő: 13.12 – 13.22

 

Ima előtt alaposan gondoljuk át, hogy mit szeretnénk elmondani, átadni az égieknek, (Istennek) illetve mihez kérünk segítséget, útmutatást, együttműködést. Az ima/elmélyülés első felében elmondjuk, halkan, de érthetően a mondanivalónkat. Fontos a kimondott szó, fontos, hogy a hangunkkal az énünk rezegtesse meg a „felküldött” információt, mert így az imánknak nagyobb az ereje, a hatása, mintha csak belül, magunkban mondanánk.

 

Az ima/elmélyülés második felében pedig elcsendesedünk, kicsit kiürítjük a tudatunkat. Ezzel megadjuk magunknak a lehetőséget arra, hogy megérkezhessen a válasz. Az ima igazi titka, igazi lényege nem is az, hogy mi elmondjuk, hanem az, hogy képessé válunk a hallásra…

 

Az imádkozás/elmélyülés idejét lehetőség szerint pontban a megadott időben kezdjük el. Fontos, hogy a befejezés előtt lecsendesedve figyeljünk befelé, ezzel megadva a lehetőséget az „égiek” válaszának befogadására.

A hónap egészének az üzeneteit is vegyük figyelembe a teljesebb felismerések, a tudás érdekében!

 

Természetesen továbbra is a legfontosabb a személyes tudás felismerése, ezért a napi csillagkódokat most is NAGYBETŰVEL emeltem ki. Ne feledjük, a személyes tudás visz igazán előre, s ez néhány hétköznapi eseménybe van elrejtve, amelyeket érdemes leírni a titkos naplónkba és összevetni az itt közreadott csillagkulcsokkal.

 

Napi üzenetek a Földről nézve, csillag-kulcsokkal:

 

Április 29., hétfő: A Mars és a Neptunusz találkozója ma válik pontossá, ami kiemelten segíti az emlékezést, a múltunk mélyebb összefüggéseinek a megértését, a regressziós technikákat és a lelki, érzelmi problémák megoldását, de kerüljük az alkoholos italokat és a tudatmódosító szereket.

Csillag-kulcsszavak: LÉLEKEMELKEDÉS, MEDITÁCIÓ

 

Április 30., kedd: A mai nap is kedvez az idő minősége a lelki és családi dolgaink mélységeivel, rejtettebb összefüggéseivel való foglalkozásnak. A családi karmikus mintázatok feltárását és megértését segítik a Naprendszer mai kapcsolódásai. A mélyrehatóan megújító átalakításoknak és új utak elindításának is kedvez ez a nap.

Csillag-kulcsszavak: SZINTÉZIS, HAJNALI ÁLOMÜZENET

 

Május 1., szerda: A terveink, ötleteink megvalósítása érdekében végzett cselekvéseket segíti ma kiemelten az idő minősége, de a kapcsolataink és a szerelemmel kapcsolatos tapasztalataink mélyebb szimbolikájának a megértésével is most érdemes foglalkozni. Mágikus, belső gyakorlataink segítségével ma teljesebben értjük a múlt és a jövő jeleit, s összefüggéseit.

Csillag-kulcsszavak: HARMONIZÁLÁS, TERMÉKENYSÉG

 

Május 2., csütörtök: A Vízöntő csillagzatában járó Hold mai kapcsolata az Uránusz-Jupiter kettősével jelzi, hogy eljött az ideje annak, hogy „tiszta vizet öntsünk” bizonyos poharakba, de az önkorlátozások felismerését és meghaladását is segíti a mai nap.

Csillag-kulcsszavak: TUDATTÁGÍTÁS, FELISMERÉSEK

 

Május 3., péntek: A mai napon is kapcsolódik a Hold az Uránusz-Jupiterhez, de most ez sokkal inkább segíti a spirituális tanulmányainkban való fejlődést, a meditáció-ima-koncentráció praxisaiban történő előrelépést és a jövő elgondolását, s tervezését. A Neptunusztól távolodó Mars kapcsolata a Plútóval is kedvez a szellemi erők intenzív működtetésének és új, nemesebb célok felé történő elindulásnak is.

Csillag-kulcsszavak: ÖNZETLENSÉG, ALKOTÁS

 

Május 4., szombat: A bőség titkaiba nyerhetünk bepillantást, sőt, a bőség általi előre lépésben nyújthat segítséget a mai égi helyzet. Azon dolgok, képességek, tehetségek által tudunk bőséget teremteni, amit a múltunkból hoztunk ebbe az inkarnációba. A hozott tehetség alkalmazása bőséget teremt, de a múltból hozott pesszimizmus is bőséget, a kudarc bőségét okozza. A meghaladni való tudati berögzöttségeink elengedésének és a tehetségeink felszabadításának kedvez a mai nap.

Csillag-kulcsszavak: TOVÁBBLÉPÉS, ÖRÖKLÉT

 

Május 5., vasárnap: A hajnali álomban egyfelől az emelkedés, az új szellemi utak felé való elindulás üzenete jelenik meg, másfelől pedig a megszokássá láthatatlanodott, de meghatározóan jelen lévő kötődéseinkre, kötöttségeinkre kapunk tanítást, hogy szükség esetén azokon változtatni tudjunk. Ha tehetjük, legyen ez egy igazi szemlélődő pihenőnap.

Csillag-kulcsszavak: ÖSSZEGZŐDÉS, CSEND

 

Május 6., hétfő: A mai hétfőn, a Hold napján, a reggeli órákban a Merkúrral találkozó Hold jelzi, érdemes a napot a lényegi dolgok megbeszélésével, megszervezésével, elrendezésével és a szükséges levelek elküldésével indítani. A délutáni és az esti órák segítik leginkább a szintemelést, a magasabb minőségeket célzó gondolatainkat, törekvéseinket.

Csillag-kulcsszavak: ELŐRELÉPÉS, MEGOLDÁS

 

Minden nap, minden pillanat csillag – bolygó konstellációja egyszeri, és soha meg nem ismétlődő, így azok a mindenkori ITT ÉS MOST, vagyis a JELEN varázslatát, kozmikus lehetőségeit, és a KOZMIKUS MINŐSÉGEK MEGTAPASZTALÁSÁT, ÁTÉLÉSÉT tanítják a Földön élő embernek.

Áldás és Fény VAN Velünk az Úton!

CsillagfényáldássalPaksi Zoltán