Érdemes megfigyelni ezekben a napokban azt, amilyen módokon és formákban újra megjelennek, visszatérnek a múltunk eseményei, törekvései, érzései és szereplői. Természetesen most más a jelmez, más a díszlet, mások a viszonyok, de a figyelmes szemlélő számára észrevehető a „múlt visszatérése.” A mi világunkban minden körbe megy. A bolygók a Nap körül keringenek, de a Nap is a kering a bolygóival együtt a Tejút központja körül. És az idő is körbe megy, így érthető az, hogy miért is tér vissza új köntösben újra meg újra a múlt.

 

Az asztrozófia tanfolyamaimon ezért kiemelt jelentőségű a múlt vizsgálata, mert ha már tudjuk a tegnap eseményeiben rejlő tanításokat, akkor azokat a jelenben felismerve a fejlődés és az emelkedés szolgálatába tudjuk állítani.

 

Előző posztomban is írtam már erről, s most azért kezdtem ezekkel a gondolatokkal a levelem, mert a Nap a múltba tekintő Oroszlán csillagzatában ragyog, s ezzel egy időben gyönyörű bolygónk a Föld a Vízöntő csillagkép múltba kiömlő vizénél jár augusztus 22-ig.

 

Az én életemben is megjelenik a múlt, például abban, hogy régi muzsikustársakkal újra összehozott a sors és természetesen előkerültek a régi „világmegváltó” dalaink is. Különös élmény újra eljátszani őket… Másként, talán jobban szólnak, mint egykoron, de már mást üzennek nekünk.

 

Mindig, mikor felismerjük a múlt jeleit a jelenben, a régi tapasztalatok birtokában jelentősen megnövekszik az igazi tudásunk, ami nem más, mint a saját sorsunk tudása.

 

Mind a Nap, mind a Föld helyzete ezt segíti most.

 

A múltból fakadó Nagy Csoda mindig a SZERETET!

 

A „SZERETETIDŐ” három szent napja augusztus 21-22-23-án lesz, amikor a Nap az Oroszlán múltba tekintő feje után annak szív csillagával, a Regulussal találkozik!

 

A Nap jelképeihez tartozik a királyi, vagyis a feltételek nélküli szeretet, de az Oroszlán legfényesebb csillaga a Regulus is a szeretet egyik csillagszimbóluma. Ajándékozzuk meg magunkat e három napban azzal, hogy mind kifelé, mind befelé a szeretet minőségét, állapotát és törekvéseit működtetjük.

 

Aztán döntő fordulat következik 27-én, ugyanis már nem a múlt fontosságáról kell írnom, hanem a JÖVŐről! Az történik ugyanis, hogy a Föld augusztus 27 – szeptember 9-ig már a Vízöntő jövőbe kiömlő vizénél folytatja kozmikus útját.

 

Nos, ez már a jövő átgondolásának, elképzelésének és megtervezésének jelzi az idejét. Minél jobban értjük és tudjuk a múlt jeleit, annál jobban tudunk jövőt építeni, mert karmikus utunk egyik kiemelt feladata és lehetősége ez, vagyis jövőt tudatosan teremteni.

 

Az ember küldetése, hogy „hajtsa uralma alá,” ami az időre, a MÚLTRA és a JÖVŐRE is vonatkozik.

 

A múltból értés, tudás következik.

A jövő a teremtés lehetőségét adja.

 

Időről-időre, lépésről-lépésre haladva a spirituális úton járó ember ebben a feladatban egyre jobbá válik, s ezt igyekszik segíteni ez az írás is.

 

Tehát augusztus 26-ig inkább a múlt megértésére törekedjünk, hogy 27-től már igazán valós és működőképes jövőt tudjunk elgondolni, s építeni. Egyébként a „holnapépítést” kiemelten támogatja az augusztus 30-án létrejövő Föld – Jupiter aspektus is!

 

Van még egy kiemelt nap, amiről kiemelten kell írnom és ez augusztus 30-a péntek!

Nos, augusztus 30-án Földünk azzal a Jupiterrel kerül kapcsolatba, aki a Napról nézve a Bika jövőbe néző fejénél van! (A Földről nézve a Bika szarvainál látható a Jupiter.) Szóval Földünkkel mi a Vízöntő jövő csillagvizében lubickolva a holnapot is jelképező Jupiterhez kapcsolódunk, ami egyértelműen jelzi, hogy az idő minősége ezen a csodás napon kedvez

 

Amennyiben a csillagtudás segítségével az önismeret és a sorsismeret elmélyítésére törekszünk, akkor a legjobb döntés az asztrozófia tanfolyamunkra való jelentkezés!

 

ÚJ ASZTROZÓFIA TANFOLYAM INDUL PAKSI ZOLTÁN VEZETÉSÉVEL BUDAPESTEN, 2024. SZEPTEMBER 29-ÉN!

Az órák havonta egy alkalommal, vasárnapi napokon, 10.30 – 18.15-ig kerülnek megtartásra a Harmónia Palotában. (VIII. Budapest, Múzeum u. 9.)

 

Bővebb információkért, avagy tényleg a legjobb döntés megvalósulása érdekében, ami a jelentkezés, látogasson el a www.asztrozofiatanfolyam.hu oldalra!

 

Mindenképpen érdemes tovább olvasni, mert kicsit lejjebb napi bontásban is részletezzük a csillagos égbolt jelzéseit!

 

(Az itt megjelenő írások már elérhetőek megújult honlapunkon, a www.asztrozofia.hu oldalon is!)

A teljesebb „idő-értés” érdekében érdemes megnézni a legújabb havi csillagidőjárásjelentésünket:
https://youtu.be/pMw5x4JWJsw
valamint a 2024-es év egészének a csillagjeleit bemutató – az év dalával kiegészített! – előadásunkat is.
https://youtu.be/GePOweXQYXQ

 

Ima és meditáció leghatékonyabb időintervallumai a BÉKÉÉRT!

Aki teheti ezekben az időpontokban NYUGAT felé fordulva imádkozzunk lélekben együtt a BÉKÉÉRT és a SZERETETÉRT úgy,

hogy a béke és a harmónia erőit erősítjük, emeljük kint és önmagunkban is,

illetve égi együttműködést kérünk mindezek megvalósulásáért!

Ezen időpontok kiemelten segítik az elmélyülést, a belső, rejtett világaink feltárását és tudatosítását, valamint a szükségtelenné vált testi-lelki-szellemi dolgaink, szokásaink elengedését.

 

Augusztus 19., hétfő: 15.38 – 15.48

Augusztus 20., kedd: 15.34 – 15.44

Augusztus 21., szerda: 15.30 – 15.40

Augusztus 22., csütörtök: 15.27 – 15.37

Augusztus 23., péntek: 15.24 – 15.34

Augusztus 24., szombat: 15.21 – 15.31

Augusztus 25., vasárnap: 15.18 – 15.28

 

Augusztus 26., hétfő: 15.15 – 15.25

Augusztus 27., kedd: 15.12 – 15.22

Augusztus 28., szerda: 15.08 – 15.18

Augusztus 29., csütörtök: 15.05 – 15.15

Augusztus 30., péntek: 15.01 – 15.11

Augusztus 31., szombat: 14.58 – 15.08

Szeptember 1., vasárnap: 14.55 – 15.05

 

Ima előtt alaposan gondoljuk át, hogy mit szeretnénk elmondani, átadni az égieknek, (Istennek) illetve mihez kérünk segítséget, útmutatást, együttműködést. Az ima/elmélyülés első felében elmondjuk, halkan, de érthetően a mondanivalónkat. Fontos a kimondott szó, fontos, hogy a hangunkkal az énünk rezegtesse meg a „felküldött” információt, mert így az imánknak nagyobb az ereje, a hatása, mintha csak belül, magunkban mondanánk.

 

Az ima/elmélyülés második felében pedig elcsendesedünk, kicsit kiürítjük a tudatunkat. Ezzel megadjuk magunknak a lehetőséget arra, hogy megérkezhessen a válasz. Az ima igazi titka, igazi lényege nem is az, hogy mi elmondjuk, hanem az, hogy képessé válunk a hallásra…

 

Az imádkozás/elmélyülés idejét lehetőség szerint pontban a megadott időben kezdjük el. Fontos, hogy a befejezés előtt lecsendesedve figyeljünk befelé, ezzel megadva a lehetőséget az „égiek” válaszának befogadására.

A hónap egészének az üzeneteit is vegyük figyelembe a teljesebb felismerések, a tudás érdekében!

 

Természetesen továbbra is a legfontosabb a személyes tudás felismerése, ezért a napi csillagkódokat most is NAGYBETŰVEL emeltem ki. Ne feledjük, a személyes tudás visz igazán előre, s ez néhány hétköznapi eseménybe van elrejtve, amelyeket érdemes leírni a titkos naplónkba és összevetni az itt közreadott csillagkulcsokkal.

 

 

Napi üzenetek a Földről nézve, csillag-kulcsokkal:

 

Augusztus 19., hétfő és 20., kedd: E két napot össze kellett vonni, mert a meghatározó aspektusok mindkét napon ugyanúgy érvényesek. A Nap-Merkúr kettősének kapcsolata a Holddal és az Uránusszal új ötletekkel, gondolatokkal gazdagít és segít a feleslegessé vált önkorlátozásaink meghaladásában.

A Vénusz aspektusa a Szaturnusszal és a Jupiter-Mars kettősével pedig a kapcsolataink teljesebb megértésének, valamint az alkotói, művészi szintemelkedésnek kedveznek.

Csillag-kulcsszavak: MEGVALÓSULÁS, HARMONIZÁLÁS

 

Augusztus 21., szerda: A hajnali álom üzeneteiben a múltból hozott tisztítani valók jelennek meg, de a nap további részében is érdemes a régről származó tehetségeinkkel érdemben foglalkozni.

Csillag-kulcsszavak: TOVÁBBLÉPÉS, LÉLEKBŐSÉG

 

Augusztus 22., csütörtök: A mai napon a szeretet állapotát, erejét és bölcsességét érdemes lehetőség szerint minden cselekvésünkbe „beletenni,” mert ezáltal jelentős előrelépést tudunk elérni, amit a Nap kapcsolata a Regulusszal és a Jupiter-Mars kettősével is jelez.

Csillag-kulcsszavak: FELTÉTELEK NÉLKÜLI SZERETET

 

Augusztus 23., péntek: A Vénusz napján a Vénusz hétfőtől tartó kapcsolata a Jupiter-Mars kettősével újra kiteljesedik, s ez azt jelzi, hogy újra kedvez az idő minősége mind a művészi, mind a kapcsolati emeléseknek, s emelkedést célzó törekvéseknek.

Csillag-kulcsszavak: MAGAS ÉRZÉKELÉS

 

Augusztus 24., szombat: A mai napon a hátráló Merkúr válik fő szereplővé, ami kedvez a rálátásnak, az emlékezésnek és a magasabb összefüggések felismerésének, s megértésének is.

Csillag-kulcsszavak: EMELŐ ESZME-CSERÉK

 

Augusztus 25., vasárnap: A lelki beszélgetések, megbeszélések idejét hozza a Hold és a Merkúr mai kapcsolata, valamint a lelki gyakorlatokban való előre lépésnek és az érzelmekből történő termékeny alkotásoknak is kedvez az idő.

Csillag-kulcsszavak: GYERMEKÁLDÁS, ANYAÉRTÉS

 

Augusztus 26., hétfő: A Hold napján a családunkra, az érzelmeinkre való rálátásnak és azok világos megértésének kedvez a Nap és a Hold mai aspektusa, de segíti a céljaink megvalósulása érdekében végzett cselekvéseket is.

Csillag-kulcsszavak: LÉLEKÉRTŐ TERMÉKENYSÉG

 

Augusztus 27., kedd: A Vénusz és az Uránusz emelőkapcsolata segít felismerni mindazon berögzöttségeket, amelyekkel feleslegesen korlátozzuk, vagy korlátozódunk a kapcsolatainkban. Ezen korlátok meghaladásának, de a művészi megújulásnak is kedvez ez a nap.

Csillag-kulcsszavak: LÉPÉS A VALÓDI BIZTONSÁGBA

 

Augusztus 28., szerda: A Vénusz és a Neptunusz kapcsolata ma és még holnap is segíti a mély lelki terápiákat, a meditációt és az elvonulásokat is, valamint a művészetekben és a művészetek általi elmélyülést.

Csillag-kulcsszavak: VARÁZSLAT A MÚLTBÓL

 

Augusztus 29., csütörtök: A mai nap is egyértelműen a Vénuszé, tehát a tegnapra írottak ma is érvényesek. Mindenféle békítésnek, szépítésnek, harmonizálásnak, valamint a regressziós, reinkarnációs terápiáknak és feltárásoknak is kedvez ez a nap.

Csillag-kulcsszavak: KAPUNYITÁS, KETTŐSSÉGEK

 

Augusztus 30., péntek: A Hold, az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó négyszöge a mai nap domináns égi alakzata, ami segít a megtisztuló megújulásban és egy magasabb szintű élet elgondolásában és megtervezésében mikro, de szükség esetén makro szinten is.

Csillag-kulcsszavak: A LÉLEKCSLÁD ÁLMA BENNEM

 

Augusztus 31., szombat: A mai nap is a lélek teljesebbé váló megértésének a lehetőségéről szól, mert a Hold és az Uránusz mágikus aspektusa ezt segíti. Lelki gyakorlataink, meditációink középpontjába most a gyermekkorunkat, illetve annak legmeghatározóbb élményeit érdemes helyezni.

Csillag-kulcsszavak: BEFOGADÁS, TÁPLÁLÁS, ELENGEDÉS

 

Szeptember 1., vasárnap: A Hold ma az Oroszlán fejénél találkozik a Merkúrral. Ez minden szinten segíti a nemzést, valamint a lelki beszélgetéseket, az önértést, s önelemzést, és a tudatunk tágítását is.

Csillag-kulcsszavak: ÉRTELEM ÉS ÉRZELEM

 

Minden nap, minden pillanat csillag – bolygó konstellációja egyszeri, és soha meg nem ismétlődő, így azok a mindenkori ITT ÉS MOST, vagyis a JELEN varázslatát, kozmikus lehetőségeit, és a KOZMIKUS MINŐSÉGEK MEGTAPASZTALÁSÁT, ÁTÉLÉSÉT tanítják a Földön élő embernek.

Áldás és Fény VAN Velünk az Úton!

CsillagfényáldássalPaksi Zoltán