A jelen boldogságának a legfőbb titka a múltunk megértése. Nem véletlenül írok sokszor arról, hogy a múltunk tartalmaz olyan cselekvéseket, érzéseket, gondolatokat és történéseket, amelyek teljesebb megértést, időnként tisztítást igényelnek és mindezek megtételének kedvez az idő minősége. És valóban, ha a csillagképek szimbólumaira vetünk egy pillantást, akkor igen sok utal a múltra.

Nézzünk csak néhányat a bolygópályák csillagzataiból:

Orion, a Rák Tekintete, az Oroszlán, a Nyilas, a Bak is a múlt felé fordul, de a Mérlegnek, a Vízöntőnek és a Halaknak is erősen van „múlt érdekeltsége.”

 

Ez a karma kerekén, vagyis az ekliptika mentén nyolc csillagkép, ami több mint az ezen a körön ragyogó csillagzatok fele. Szóval a földi, emberi élet a múlthoz van kötve. Minden, amink van, elválaszthatatlan a múltunktól. A gyermekkor örömei, csalódásai, sikerei és kudarcai a táplálói a felnőttkori törekvéseknek, míg a gyermekkorban megjelenő inspirációk már az előző életekből hozottak.

 

Minél inkább, s minél teljesebben értjük tegnapunkat, annál szabadabban, s boldogabban éljük az életünket és tudjuk kibontakoztatni a hozott tehetségeinket.

 

Most azért írok erről, mert a jelenlegi égi helyzet adja talán legteljesebben ebben az esztendőben a múlt megértésének és a múltból hozott képességek kiteljesítésének a lehetőségét. Most érdemes feltenni a felettes énünknek, az őrangyalunknak, vagy a tudatunk mélyének azt a kérdést, hogy például egy adott régi sérelemben mi volt a tanítás, miért döntött úgy a „felettesem,” hogy azt át kell élnem, mert ezzel tudok érdemben fejlődni, s tovább haladni…

 

A múltértésre törekvés során ne a régi érzéseket hívjuk újra elő, hanem a megértés szándékával törekedjünk a RÁLÁTÁSRA. Az olimpiai bajnok is tudja, hogy a múlt edzései során átélt szenvedések nem voltak hiábavalóak, hiszen azok gyümölcse a győzelem.

 

Jelképes értelemben mondom, hogy az életünk maga az olimpia és nem azért születtünk, hogy lemaradjunk a dobogóról. Az aranyérem a tudatosodás, a FELismerés. A dobogó legfelső foka, ahol megkapjuk az aranyérmet, jelképezi a hegy tetejét, ahonnan már messzire látunk, s ahol a legközelebb vagyunk a csillagokhoz.

 

A Föld égi útján most a hegy tetejére érkezik, hiszen abban a Bak csillagképben vándorol, amelyiknek az ősképe a hegy tetején álló, s mindent látó (tudó) bak. Földünk felett a Vízöntő múltba kiömlő vize látható, ami megint csak a múltértés, s a tisztítás idejét jelzi.

 

A múltértést segítve engedjenek meg egy olyan példát, amit talán mindannyian átéltünk:

Minden emberben születésétől fogva benne van a földtől való emelkedés, a lebegés, a repülés vágya. A föld húz, rajta járunk, élünk, s érezzük önmagunk súlyát, amiben a karmánk is benne van. Az elemelkedés első élménye, mikor a testünk általunk irányítva már nem kapcsolódik a földhöz, hanem „felette lebeg,” az volt, amikor először bicikliztünk végre önállóan.

Mámorító élmény volt!

Ég és föld között lebegtünk, suhantunk, mert megtanultunk egyensúlyozni, s ezzel a kimunkált képességgel vált lehetővé a kerékpározás.

Ez a gyermekkor egyik első és meghatározó beavatása.

 

Idézzük fel azokat a feledhetetlen pillanatokat!

Hozzuk elő meditációban, illetve az elalvás előtti pillanatokban is.

Amikor először, egyedül suhantunk, repültünk ég és föld között.

Lehet, hogy voltak esések, de minél jártasabbakká váltunk a bicajozásban, annál kevésbé tudott visszarántani a föld.

 

A kerékpározásban megszerzett egyensúly képességét alkalmazzuk, s fejlesztjük tovább azzal, amikor a MÚLTUNK MEGÉRTÉSÉVEL HARMONIZÁLJUK A JELENÜNKET.

Ennek az idejét jelzi a Bak és a Vízöntő átfedésében „bicikliző” Föld.

 

Ha pedig a Földről tekintünk a ragyogó égre, akkor azt látjuk, hogy az aranyló Nap, ami most a mi aranyérmünk, megérkezik annak az Oroszlánnak a csillagaihoz, akinek a feje a karma kereke felett jelképezi a fent már említett rálátást és ami nagyon fontos, hogy ezzel a rálátással tekint a múltba. Az előttünk álló időszak tehát mind a Föld, mind a Nap szempontjából a múlt megértéséből következő felszabadulásról és fejlődésről szól.

 

De nézzük, milyen további érdekes és izgalmas lehetőségeket rejtenek az előttünk álló napok!

 

Amióta foglalkozom a csillagok világával, illetve amióta tanítom is, tehát már több mint 30 éve, mondom azt, hogy a zsenialitás nem kevesek kiváltsága, hanem minden emberben meglévő természetes tulajdonság, képesség. Vannak, akik működtetik ezt, s vannak, akik nem. A zsenialitás, amit az Uránusz képvisel, mindenkinél másként működik.

 

Nos, a zsenialitás működtetésének a kiemelt ideje augusztus közepén, 15-16-17-én lesz, mert Földünk ezekben a napokban létesít bizalmas kapcsolatot az Uránusszal. E három napon a szokásosnál is jobban figyeljünk a gondolatainkra, az ötleteinkre és sugallatainkra, mert a tudat kapui ilyenkor szélesebbre tárulnak, s e három napon az alkotói inspirációinknak engedve alkossunk akár műszaki szerkezeteket, akár új recepteket, vagy éppen verseket, dalokat, és így tovább.

Ezen cselekvések ébresztik, működtetik, s tárják még szélesebbre zsenialitásunk kapuit.

 

Visszatérve még egy gondolat erejéig a múltértésre meg kell említenem, hogy a gondolkodást, a megoldó értelmet és a szintet emelő szellemiséget segíti egész idő alatt a Mars és a Jupiter kettőse, akik együtt vándorolnak a Bika emelő szarvainál, miközben mágikus aspektusban vannak a Neptunusszal!

 

Ez utóbbi kapcsolat kedvez a Felettes Énhez történő tudatos kapcsolódásnak, a múltból hozott képességek, művészi tehetségek felerősítésének, a lelki terápiáknak, a spirituális fejlődésnek, a meditációban, jógapraxisban való előrehaladásnak és a „lélekmély” teljesebb megértésének is.

 

Amennyiben a csillagtudás segítségével az önismeret és a sorsismeret elmélyítésére törekszünk, akkor a legjobb döntés az asztrozófia tanfolyamunkra való jelentkezés!

 

ÚJ ASZTROZÓFIA TANFOLYAM INDUL PAKSI ZOLTÁN VEZETÉSÉVEL BUDAPESTEN, 2024. SZEPTEMBER 29-ÉN!

Az órák havonta egy alkalommal, vasárnapi napokon, 10.30 – 18.15-ig kerülnek megtartásra a Harmónia Palotában. (VIII. Budapest, Múzeum u. 9.)

 

Bővebb információkért, avagy tényleg a legjobb döntés megvalósulása érdekében, ami a jelentkezés, látogasson el a www.asztrozofiatanfolyam.hu oldalra!

 

Mindenképpen érdemes tovább olvasni, mert kicsit lejjebb napi bontásban is részletezzük a csillagos égbolt jelzéseit!

 

(Az itt megjelenő írások már elérhetőek megújult honlapunkon, a www.asztrozofia.hu oldalon is!)

A teljesebb „idő-értés” érdekében érdemes megnézni a legújabb havi csillagidőjárásjelentésünket:
https://youtu.be/pMw5x4JWJsw
valamint a 2024-es év egészének a csillagjeleit bemutató – az év dalával kiegészített! – előadásunkat is.
https://youtu.be/GePOweXQYXQ

 

Ima és meditáció leghatékonyabb időintervallumai a BÉKÉÉRT!

Aki teheti ezekben az időpontokban NYUGAT felé fordulva imádkozzunk lélekben együtt a BÉKÉÉRT és a SZERETETÉRT úgy,

hogy a béke és a harmónia erőit erősítjük, emeljük kint és önmagunkban is,

illetve égi együttműködést kérünk mindezek megvalósulásáért!

Ezen időpontok kiemelten segítik az elmélyülést, a belső, rejtett világaink feltárását és tudatosítását, valamint a szükségtelenné vált testi-lelki-szellemi dolgaink, szokásaink elengedését.

 

Augusztus 07., szerda: 16.16 – 16.26

Augusztus 08., csütörtök: 16.13 – 16.23

Augusztus 09., péntek: 16.10 – 16.20

Augusztus 10., szombat: 16.07 – 16.17

Augusztus 11., vasárnap: 16.04 – 16.14

 

Augusztus 12., hétfő: 16.01 – 16.11

Augusztus 13., kedd: 15.57 – 16.07

Augusztus 14., szerda: 15.54 – 16.04

Augusztus 15., csütörtök: 15.51 – 16.01

Augusztus 16., péntek: 15.48 – 15.58

Augusztus 17., szombat: 15.45 – 15.55

Augusztus 18., vasárnap: 15.41 – 15.51

 

Ima előtt alaposan gondoljuk át, hogy mit szeretnénk elmondani, átadni az égieknek, (Istennek) illetve mihez kérünk segítséget, útmutatást, együttműködést. Az ima/elmélyülés első felében elmondjuk, halkan, de érthetően a mondanivalónkat. Fontos a kimondott szó, fontos, hogy a hangunkkal az énünk rezegtesse meg a „felküldött” információt, mert így az imánknak nagyobb az ereje, a hatása, mintha csak belül, magunkban mondanánk.

 

Az ima/elmélyülés második felében pedig elcsendesedünk, kicsit kiürítjük a tudatunkat. Ezzel megadjuk magunknak a lehetőséget arra, hogy megérkezhessen a válasz. Az ima igazi titka, igazi lényege nem is az, hogy mi elmondjuk, hanem az, hogy képessé válunk a hallásra…

 

Az imádkozás/elmélyülés idejét lehetőség szerint pontban a megadott időben kezdjük el. Fontos, hogy a befejezés előtt lecsendesedve figyeljünk befelé, ezzel megadva a lehetőséget az „égiek” válaszának befogadására.

A hónap egészének az üzeneteit is vegyük figyelembe a teljesebb felismerések, a tudás érdekében!

 

Természetesen továbbra is a legfontosabb a személyes tudás felismerése, ezért a napi csillagkódokat most is NAGYBETŰVEL emeltem ki. Ne feledjük, a személyes tudás visz igazán előre, s ez néhány hétköznapi eseménybe van elrejtve, amelyeket érdemes leírni a titkos naplónkba és összevetni az itt közreadott csillagkulcsokkal.

 

Napi üzenetek a Földről nézve, csillag-kulcsokkal:

 

Augusztus 7., szerda: A Nap kapcsolata a Mars-Jupiter kettősével remek lehetőséget ad a gondolkodásunk kiszélesítésének, vagyis ma érdemes olyan tartalmakkal, tanításokkal foglalkozni, amelyek megértése eddig nehézséget okozott. A jövő átgondolásának és megtervezésnek is kedvez ezen a napon az idő minősége.

Csillag-kulcsszavak: EMELÉS, EMLÉKEZÉS, TISZTÍTÁS

 

Augusztus 8., csütörtök: A ma pontossá váló Vénusz-Merkúr találkozó alkotó gondolatokkal, ötletekkel gazdagít, de valódi megértésre irányuló beszélgetéseknek is eljött az ideje.

Csillag-kulcsszavak: SZERETETBESZÉD, KAPCSOLATOK HARMONIZÁLÁSA

 

Augusztus 9., péntek: A Hold, a Mars és a Jupiter kapcsolata a lelki, érzelmi tudatosodás teljesebbé tételének kedvez, de az emeléseknek és az előre lépések megtételének is ideje van ezen a napon.

Csillag-kulcsszavak: ANYA, ANYASÁG

 

Augusztus 10., szombat: A Hold ma az Angyal csillagainál vándorolva jelzi, hogy a magasabb világok, a Felettes Én és természetesen az angyalok világa felé fordulásnak kedvez az idő.

Csillag-kulcsszavak: ÖSSZEGZÉS, MEGTALÁLÁS

 

Augusztus 11., vasárnap: A tegnapi napra írottak ma is érvényesek, ugyanakkor a kapcsolataink, avagy a leglényegesebb kapcsolatunk lelki emelésének, valamint az arra történő rálátásnak is kedvez az idő.

Csillag-kulcsszavak: KAPCSOLATI MEGOLDÁSOK

 

Augusztus 12., hétfő: A Nap az Oroszlán fejéhez érkezve jelzi, hogy most a legkedvezőbb az idő arra, hogy felülről, magasabb nézőpontból tekintsünk önmagunkra, de az esztendő eddigi történéseinek az átgondolását is most érdemes elvégezni.

Csillag-kulcsszavak: VILÁGOS LÁTÁS, ÖSZTÖNÖK URALÁSA

 

Augusztus 13., kedd: A hajnali álom a szabadság jeleivel gazdagítja a tudatunk – lelkünk birodalmait, míg a déli órák az érzelmeink mélyebb megértésére irányuló törekvéseknek kedveznek. A délután már a lelki kommunikáció és az elengedés idejét hozza.

Csillag-kulcsszavak: KORLÁTOKON TÚLRA, ZSENIALITÁS

 

Augusztus 14., szerda: A Mars és a Jupiter találkozója ma válik pontossá, ami újra kedvez a tanulásnak, a testi és szellemi energiáink növelésének, a holnap átgondolásának és mindenféle emelő – megoldó törekvésnek.

Csillag-kulcsszavak: GYÓGYÍTÁS, ERŐTUDATOSÍTÁS

 

Augusztus 15., csütörtök: Az Oroszlán szívéhez visszaérkező Merkúr ma és holnap mágikus kapcsolatba kerül a Jupiter-Mars kettősével, ami ebben az időszakban az egyik legjelentősebb égi segítség a szellemi fejlődést célzó tevékenységekhez, de a szeretet kifejezésének és a lényegi dolgaink megbeszélésének, átgondolásának is jelentősen kedvez.

Csillag-kulcsszavak: A GYERMEK BÖLCSESSÉGE

 

Augusztus 16., péntek: A Merkúr, Mars, Jupiter hármasához csatlakozó Szaturnusz jelzi, hogy mára érdemes időzíteni a nagyobb koncentrációt igénylő cselekvéseinket, ugyanakkor a célok, tervek megvalósulását is segíti a mai csillagidő minősége.

Csillag-kulcsszavak: VISSZATEKINTÉS, JELEN-LÉT

 

Augusztus 17., szombat: A mai égi helyzet a lélek, az érzelmek, a család és az anyaság kérdésköreiben való elmélyülésnek kedvez. A délutáni, esti időszakban érdemes elgondolkodni és mintegy ráérzékelni arra, hogy tudva-tudattalanul milyen önkorlátozásokat működtetünk önmagunkkal szemben.

Csillag-kulcsszavak: LÉLEKTISZTÍTÁS, LÉLEKSZABADSÁG, LÉLEKHALHATATLANSÁG

 

Augusztus 18., vasárnap: A Nap és a Merkúr az Uránuszhoz kapcsolódik ma és holnap, ami a másik óriási égi segítség a szellemi fejlődésünk érdekében végzett tevékenységekhez. (Az elsőről a csütörtöki napnál írtam.) Ma is érdemes az eleddig nehéznek bizonyuló témakörökkel foglalkozni, de olyan területek felé is nyitni, ami eddig elkerülte a figyelmünket. A bevillanó ötleteket, sugallatokat mindenképpen írjuk le!

Csillag-kulcsszavak: RÁLÁTÓ ÉRTELEM, SZABAD GONDOLAT

 

Minden nap, minden pillanat csillag – bolygó konstellációja egyszeri, és soha meg nem ismétlődő, így azok a mindenkori ITT ÉS MOST, vagyis a JELEN varázslatát, kozmikus lehetőségeit, és a KOZMIKUS MINŐSÉGEK MEGTAPASZTALÁSÁT, ÁTÉLÉSÉT tanítják a Földön élő embernek.

Áldás és Fény VAN Velünk az Úton!

CsillagfényáldássalPaksi Zoltán