Egy nagyon ősi, érdekes és minden embert érintő témában való előrehaladásnak kedvez ennek a hétnek a csillagideje. Ez az uralkodás és a hierarchia témája. A hierarchia kérdéskörét nem tudjuk kikerülni az életünk során. Ki, kinek parancsol, ki, kit ural, én kinek adhatok utasításokat, illetve nekem ki mondhatja meg, hogy éppen mit tegyek? – megannyi égető kérdés… Többnyire szabadságra vágyunk, s nem szeretjük, ha valaki irányítani, utasítgatni próbál minket. A spirituális önismereti úton járva azonban hamar rájövünk arra, hogy az igazi uralom belső kérdés, sőt, belső lehetőség.

 

A belső energiáim, érzéseim, vágyaim örökölt családi mintáim és gondolataim uralják lényegében az énem, ám van lehetőség arra is, hogy ezekre rálássak, ezeket felismerjem és tudatosítsam őket, majd lassan átvegyem felettük az uralmat.

Ez jelenti az igazi uralkodást, az igazi hatalmat.

Ebben a kérdéskörben tudunk most jócskán előre lépni, mert a Föld az uralkodás égi ősképében, az Oroszlánban jár ezekben a napokban. Ezekben a napokban érdemes befelé figyelni, önvizsgálatot tartani, s feltenni azt a kérdést, hogy melyek azok az érzések, indulatok és ösztönök, amelyek még át tudják venni felettünk a hatalmat, mikor vagyunk „önmagunkon kívül”?

 

Ezen kérdésekre kapott válasz jelentősen segíti az előrelépést az utunkon és az egyik legfontosabb csodát, a szeretet minőségének az emelését. A szeretetidőt, a szeretet általi kiteljesedés lehetőségét pedig a Föld találkozója az Oroszlán szívével, a Regulusszal jelzi. Ennek napjai pedig a hét végén 18-án vasárnap, majd 19-én és 20-án lesznek.

 

A jelenünk másik meghatározó égi helyzete február 14 – 21-ig a Vénusz a Mars és a Plútó együttállása. Ez segíti a kapcsolataink emelését, megújítását, de indokolt esetben az új irányok felé fordulást és az elengedést is. Amit azonban én kiemelnék az a kapcsolatok és szerelem mellett az alkotás, a kreativitás témája.

 

Ez az igen ritka együttállás kiemelten kedvez annak, hogy az énünk mélyén lakozó alkotó erőket megmozgassuk és a „szokásosnál” jelentősebb dolgokat hozzunk létre. A túloldalon átívelő, a halált is túlélő szerelem élménye olyan ősi érzés és varázslat, ami viszonylag ritkán jelenik meg az inkarnációk láncolatában.

Ez a jelenlegi égi helyzet az ilyen élményeket, emlékeket, illetve az ezeket hordozó művészi alkotásokban való elmélyülést és az ezek általi spirituális emelkedés lehetőségét hordozza. Rómeó és Júlia, Orfeusz és Euridiké, Piramosz és Tiszbé, stb. történeteit feldolgozó és megjelenítő művek a szerelem varázslatának legbensőbb rezgéseit mozgatják meg bennünk, amely érzésekkel, emlékekkel, mintegy meditációban, révülésben munkálkodva a szeretet fénylő energiáival tudunk emelkedni, amelynek idejét a Föld Regulusz vasárnapi találkozója is jelzi.

 

(Az itt megjelenő írások már elérhetőek megújult honlapunkon, a www.asztrozofia.hu oldalon is!)

A teljesebb „idő-értés” érdekében érdemes megnézni a legújabb havi csillagidőjárásjelentésünket:
https://youtu.be/f-0FJ_yQLoo

valamint a 2024-es év egészének a csillagjeleit bemutató – az év dalával kiegészített! – előadásunkat is.
https://youtu.be/GePOweXQYXQ

 

Ima és meditáció leghatékonyabb időintervallumai a BÉKÉÉRT!

Aki teheti ezekben az időpontokban KELET felé fordulva imádkozzunk lélekben együtt a BÉKÉÉRT és a SZERETETÉRT úgy,

hogy a béke és a harmónia erőit erősítjük, emeljük kint és önmagunkban is,

illetve égi együttműködést kérünk mindezek megvalósulásáért!

Ezen időpontok kiemelten segítik a tudatosság a gyógyító energiák és a harmónia szintjének az emelését, valamint az új dolgok, célok elindítását.

 

Február 12., hétfő: 9.34 – 9.44

Február 13., kedd: 9.30 – 9.40

Február 14., szerda: 9.27 – 9.37

Február 15., csütörtök: 9.23 – 9.33

Február 16., péntek: 9.19 – 9.29

Február 17., szombat: 9.15 – 9.25

Február 18., vasárnap: 9.12 – 9.22

 

 

 

Ima előtt alaposan gondoljuk át, hogy mit szeretnénk elmondani, átadni az égieknek, (Istennek) illetve mihez kérünk segítséget, útmutatást, együttműködést. Az ima/elmélyülés első felében elmondjuk, halkan, de érthetően a mondanivalónkat. Fontos a kimondott szó, fontos, hogy a hangunkkal az énünk rezegtesse meg a „felküldött” információt, mert így az imánknak nagyobb az ereje, a hatása, mintha csak belül, magunkban mondanánk.

 

Az ima/elmélyülés második felében pedig elcsendesedünk, kicsit kiürítjük a tudatunkat. Ezzel megadjuk magunknak a lehetőséget arra, hogy megérkezhessen a válasz. Az ima igazi titka, igazi lényege nem is az, hogy mi elmondjuk, hanem az, hogy képessé válunk a hallásra…

Az imádkozás/elmélyülés idejét lehetőség szerint pontban a megadott időben kezdjük el. Fontos, hogy a befejezés előtt lecsendesedve figyeljünk befelé, ezzel megadva a lehetőséget az „égiek” válaszának befogadására.

A hónap egészének az üzeneteit is vegyük figyelembe a teljesebb felismerések, a tudás érdekében!

Természetesen továbbra is a legfontosabb a személyes tudás felismerése, ezért a napi csillagkódokat most is NAGYBETŰVEL emeltem ki. Ne feledjük, a személyes tudás visz igazán előre, s ez néhány hétköznapi eseménybe van elrejtve, amelyeket érdemes leírni a titkos naplónkba és összevetni az itt közreadott csillagkulcsokkal.

Napi üzenetek a Földről nézve, csillag-kulcsokkal:

Február 12., hétfő: A Hold és a Neptunusz mai találkozója igazi spirituális csemege! Kedvez az idő minősége a meditációnak, a lelki gyakorlatoknak, a regressziós technikák alkalmazásának és az érzelmi rendezéseknek is.

Csillag-kulcsszavak: MINDEN EGY, LÉLEKCSALÁD

 

Február 13., kedd: A mai napon érdemes átgondolni, összegezni az elmúlt hat – hét hónap eseményeit, fontos összefüggéseket veszünk észre ezáltal. Az alkotásoknak, a kreatív megoldásoknak is kedvez ez a nap.

Csillag-kulcsszavak: MÚLTBÓL HOZOTT TEHETSÉGEK

 

Február 14., szerda: A mai napon is érdemes hangsúlyt helyezni az alkotó tevékenységekre, de a lelki dolgaink megbeszélésének és a mélyreható megújításoknak is eljött az ideje.

Csillag-kulcsszavak: ERŐ, ANYA – GYERMEK

 

Február 15., csütörtök: A hajnali álom üzeneteire ma kiemelten figyeljünk, mert a tisztítás és szabadság jeleit közvetítik felénk. Az ima és a meditáció ereje reggel és még a délelőtti órákban is jelentősebb a megszokottnál.

Csillag-kulcsszavak: TERVEZÉS, ELŐRE TEKINTÉS

 

Február 16., péntek: A tervek megvalósításának, magának a teremtő és termékeny működésnek rendkívüli módon kedvez a Nap és a Hold mai helyzete és kapcsolódása. A családi dolgainkban is eredményesebben, hatékonyabban tudunk ma működni.

Csillag-kulcsszavak: APA – ANYA, STABILITÁS

 

Február 17., szombat: A tudat tágításának, új szellemi tartalmak felé nyitásnak jött el az ideje, de új ötletekkel, gondolatokkal is gazdagodunk ezen a napon. A tisztázó beszélgetéseknek és a kreatív ötleteléseknek is kedvez ez a nap.

Csillag-kulcsszavak: SZABAD GONDOLAT, LÉLEKÉRTÉS

 

Február 18., vasárnap: A mai nap égi üzeneteit egyetlen szóval is el lehet mondani: emelés. Ez a vasárnap is segíti a lelki beszélgetéseket és a „tegnapi dolgok” megtisztítását.

Csillag-kulcsszavak: MÚLTÉRTÉS, GYÓGYÍTÁS, GYÓGYULÁS

 

Minden nap, minden pillanat csillag – bolygó konstellációja egyszeri, és soha meg nem ismétlődő, így azok a mindenkori ITT ÉS MOST, vagyis a JELEN varázslatát, kozmikus lehetőségeit, és a KOZMIKUS MINŐSÉGEK MEGTAPASZTALÁSÁT, ÁTÉLÉSÉT tanítják a Földön élő embernek.

Áldás és Fény VAN Velünk az Úton!

CsillagfényáldássalPaksi Zoltán