Barion Pixel

Az előttünk álló hét rengeteg lehetőséget kínál a fejlődésre, az emelkedésre és a feleslegessé vált dolgaink elengedésére is. Nézzük röviden, a lényegre törekedve, hogy mit is üzen a csillagos ég erre a hétre!
Kezdjük a Föld égi pozíciójával:
Életadó planétánk hétfőtől péntekig 120 fokos szöget alkot a Skorpió csillagképében a Tejútra érkező Merkúrral, ami a sors, a létezés rejtett összefüggéseinek a feltárásának, a spirituális gyakorlatok általi fejlődésnek, de a mély és fontos dolgok megbeszélésének is kedvez.

Szóval kiemelt ideje van az imáknak, a chi-kung, reiki, jóga, tensegrity, légző – és más energiagyakorlatoknak, de természetesen a koncentráció és a meditáció praxisának is.
És ami mindig fontos mert egyedül az ember gyűjt napi szinten felesleget anyagi érzelmi és tudati szinten is: – Az ELENGEDÉS.
Gyönyörű Földünk csütörtöktől vasárnapig a Rák csillagzat olló csillagánál vándorol. Ezekben a napokban egyszerűbben, könnyebben és hatékonyabban tudunk megszabadulni mindazon érzésektől, gondolatoktól, szokásoktól, aggodalmaktól, amelyek megnehezítik a mindennapjainkat.
Az elengedő szertartások, imák, meditációk legoptimálisabb időintervalluma ezen a héten 17.15 – 19.05 óra között van, lehetőség szerint nyugat felé fordulva.

Fantasztikusan egészíti ki a fentieket a Nap jelenlegi égi helyzete. Rendszerünk központi csillaga a Bak és a Vízöntő átfedésében jelzi, hogy a fent említett elengedéseket érdemes most kiegészíteni otthoni nagytakarítással, böjttel, kisebb tisztítókúrákkal, de amennyiben ez indokolt, a kapcsolati tisztázásoknak is ezen e héten jön el az ideje.

Érdemes átgondolni azt is, hogy tegnap, tegnapelőtt, a múlt évben, vagy akár évtizedekkel ezelőtt tettünk-e olyan dolgot, amivel, hogy úgy mondjam nem teremtettünk túl pozitív karmát és azt még nem hoztuk helyre. Ha igen, akkor ezen héten célszerű elvégezni, vagy legalábbis elkezdeni a „karmatisztításokat,” mert erre ez az időszak a legalkalmasabb az egész évet is figyelembe véve!

És végezetül az egyik személyes kedvenc aspektusomról is írhatok, vagyis a Vénusz és a Neptunusz 72 fokos kapcsolódásáról, ami szerdától hétfőig „él,” egzakttá 3-án válik. Ez a művészi alkotás, a művészi kreativitás aspektusa is. A művészet varázslatát érdemes beengedni a szokásosnál jobban, teljesebben a hétköznapjainkba.
Erről a fényszögről mindig eszembe jut Picasso azon mondása, miszerint „a művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát.”

Mind az alkotó, mind a művészeteknek hódoló időtöltés misztikus felismerésekkel gazdagítja, főleg ilyen aspektus mellett, az életünket. A művészetek mellett persze érdemes jobban odafigyelni a kapcsolataink lelki síkjaira is, mert most teljesebben tudjuk érzékelni a társunk, a társaink lelkének a mélységeit, s ezáltal együttműködőbbé, HARMONIKUSABBÁ tudjuk varázsolni a kapcsolatainkat.

Mivel a Neptunusz a „visszainkarnálódó lelket” is jelképező hal csillagainál látható, (a Halak kettősén belül) ezért a kapcsolataink múltból hozottságát is jobban tudjuk felismerni ezekben a napokban. És természetesen ugyanez vonatkozik a tehetségeinkre is. A művészi tehetség is múltból hozott, ami a nagyobb tudatosságot is segíti. Az pedig, hogy a Vénusz a „bölcsességet sugárzó” Nyilas csillagképénél látható, még jobban segíti a tudatosodásunk kiteljesítését.

Például a festő és rajztehetség a LÁTÁS, LÁTTATÁS világát hozza, ami már egészen más, mint a zenei képességek, amellyel HALLUNK, s HALLATUNK. A szobrász már a TÉR, a TÉRBEHELYEZÉS misztikájának a működtetője, míg a táncos és a színész a TEST és a KAPCSOLÓDÁSOK titkos mágiájának a közvetítője.

A hozott tehetségeink, képességeink, de a legjelentősebb kapcsolataink szimbolikájának a megértését is segíti az égi (Neptunusz) és földi (Vénusz) művészetek kapcsolódása.

(Az itt megjelenő írások már elérhetőek megújult honlapunkon, a www.asztrozofia.hu oldalon is!)

A teljesebb „idő-értés” érdekében érdemes megnézni a legújabb havi csillagidőjárásjelentésünket:
https://youtu.be/cqw9nXggdJw
valamint a 2024-es év egészének a csillagjeleit bemutató – az év dalával kiegészített! – előadásunkat is.
https://youtu.be/GePOweXQYXQ

Ima és meditáció leghatékonyabb időintervallumai a BÉKÉÉRT!
Aki teheti ezekben az időpontokban KELET felé fordulva imádkozzunk lélekben együtt a BÉKÉÉRT és a SZERETETÉRT úgy,
hogy a béke és a harmónia erőit erősítjük, emeljük kint és önmagunkban is,
illetve égi együttműködést kérünk mindezek megvalósulásáért!
Ezen időpontok kiemelten segítik a tudatosság a gyógyító energiák és a harmónia szintjének az emelését, valamint az új dolgok, célok elindítását.

Január 29., hétfő: 10.26 – 10.36
Január 30., kedd: 10.22 – 10.32
Január 31., szerda: 10.18 – 10.28
Február 1., csütörtök: 10.14 – 10.24
Február 2., péntek: 10.11 – 10.21
Február 3., szombat: 10.07 – 10.17
Február 4., vasárnap: 10.03 – 10.13

Ima előtt alaposan gondoljuk át, hogy mit szeretnénk elmondani, átadni az égieknek, (Istennek) illetve mihez kérünk segítséget, útmutatást, együttműködést. Az ima/elmélyülés első felében elmondjuk, halkan, de érthetően a mondanivalónkat. Fontos a kimondott szó, fontos, hogy a hangunkkal az énünk rezegtesse meg a „felküldött” információt, mert így az imánknak nagyobb az ereje, a hatása, mintha csak belül, magunkban mondanánk.

Az ima/elmélyülés második felében pedig elcsendesedünk, kicsit kiürítjük a tudatunkat. Ezzel megadjuk magunknak a lehetőséget arra, hogy megérkezhessen a válasz. Az ima igazi titka, igazi lényege nem is az, hogy mi elmondjuk, hanem az, hogy képessé válunk a hallásra…

Az imádkozás/elmélyülés idejét lehetőség szerint pontban a megadott időben kezdjük el. Fontos, hogy a befejezés előtt lecsendesedve figyeljünk befelé, ezzel megadva a lehetőséget az „égiek” válaszának befogadására.
A hónap egészének az üzeneteit is vegyük figyelembe a teljesebb felismerések, a tudás érdekében!

Természetesen továbbra is a legfontosabb a személyes tudás felismerése, ezért a napi csillagkódokat most is NAGYBETŰVEL emeltem ki. Ne feledjük, a személyes tudás visz igazán előre, s ez néhány hétköznapi eseménybe van elrejtve, amelyeket érdemes leírni a titkos naplónkba és összevetni az itt közreadott csillagkulcsokkal.

Napi üzenetek a Földről nézve, csillag-kulcsokkal:

Január 29., hétfő: A Vénusz és a Jupiter ma pontossá váló emelő típusú kapcsolata jelzi, hogy a harmonikus megoldásokra törekvéseknek, a művészi alkotó tevékenységeknek, de a jövő tudatosabb alakításának is kedvez az idő.
Csillag-kulcsszavak: A TÁRS, MINT TANÍTÓ

Január 30., kedd: A Mars-Merkúr kettősének is emelő kapcsolata van az Uránusszal. Új gondolatok, ötletek látogatják meg tudatunk horizontjait, hogy tágabban érthessük a létezés végtelenjét. A tisztázó beszélgetéseknek, de az ősi bölcsesség gyakorlatban való alkalmazásának is eljött az ideje.
Csillag-kulcsszavak: A SZABADSÁG A GONDOLKODÁSBAN SZÜLETIK

Január 31., szerda: A Nap és a Hold ma reggeli üzenet az, hogy a tisztázatlanul, rendezetlenül hagyott „tegnapi dolgok” nehezítik az előrelépést. Nos, a mai délelőtt mind a megtisztításoknak, mind az előrelépéseknek kedveznek.
Csillag-kulcsszavak: HÁRMASSÁGOK, ÖSSZEGZÉS

Február 1., csütörtök: A délelőtti órák a lelki, családi, anyasággal kapcsolatos megértéseknek és megértetéseknek kedveznek. A Nap delelésétől kezdve egész napon át ideje van az angyalokhoz történő spirituális kapcsolódásnak. Az esti órák a művészetekben való elmélyülést, a harmonizálást és a mágikus gyakorlást segítik.
Csillag-kulcsszavak: LÉTREHOZÁS, MEGVALÓSÍTÁS

Február 2., péntek: A Plútóhoz közeledő Merkúr ma és még holnap is a Neptunuszhoz kapcsolódik, ami mindenféle elmélyülést, titokkutatást és feltárást, valamint önmagunk rejtett mélységeinek a teljesebb megértése érdekében végzett tevékenységeket is segíti. A terápiák e két napon igen hatékonyan tudnak működni.
Csillag-kulcsszavak: LÉLEKMINTÁK A MÚLTBÓL

Február 3., szombat: A Vénusz kapcsolata a Neptunusszal a mai napon a legerősebb és ez kiemelten segíti a magas, az Isteni Művek mélyebb megértését, de kedvez mindenféle harmonizáló, békítő, szépítő törekvésnek is. A múlt, a jelen és a jövő hármasát ma teljesebben érzékeljük, ami már az ember feletti szintek felé fordítja tudatunkat.
Csillag-kulcsszavak: ÁTLÉPÉS A KAPUN

Február 4., vasárnap: A mai reggelen az ébredés előtti álom képére, érzéseire, szimbolikájára érdemes figyelmet szentelni, mert rejtett összefüggésekre világít rá. A Nap és a Hold varázslatos kapcsolódása segíti spirituális gyakorlatokban való fejlődést, de a megtisztulásokat és az elengedéseket is.
Csillag-kulcsszavak: ÉRTELEM ÉS ÉRZELEM EGYÜTT TEREMT

Minden nap, minden pillanat csillag – bolygó konstellációja egyszeri, és soha meg nem ismétlődő, így azok a mindenkori ITT ÉS MOST, vagyis a JELEN varázslatát, kozmikus lehetőségeit, és a KOZMIKUS MINŐSÉGEK MEGTAPASZTALÁSÁT, ÁTÉLÉSÉT tanítják a Földön élő embernek.

Áldás és Fény VAN Velünk az Úton!
CsillagfényáldássalPaksi Zoltán