Barion Pixel

A tavasz ezen a héten kezdődik, hiszen a Nap március 20-án 4 óra 6 perckor az égi egyenlítőt érintve lép át az alsó égboltról a felső égboltra és innentől már egyre hosszabbak a nappalok, mint az éjszakák. Ahogyan a régiek mondták: Győzött a világosság! Az idei tavasz, mondhatni a VILÁGOSSÁG GYŐZELMÉNEK képletére tekintve nézzük át, hogy mit támogatnak az égiek az előttünk álló három hónapban, hogy nálunk, s bennünk is a világosság lehessen a győztes!

 

Mindegyik inkarnációnk, minden egyes földi életünk lehetőséget ad arra, hogy az énünkbe rejtett (hozott) dolgokat megismerhessük, felszínre hozhassuk és azok által teremthessünk. A hétköznapi életben azonban gyakorta ezzel szemben arra inspirálnak, hogy ne önmagadban kutakodj, hanem tanulj meg valamit jól, majd abból élj. Én azt mondom, hogy szükség van a „külső” tanulásra is, de leginkább a belső felfedezések, feltárások a fontosak, mert igazán teremteni belülről lehet!

 

Az idei év tavaszképlete azt mutatja, hogy kedvez az idő a belső feltárásoknak, az alkotó késztetéseink, energiáink és inspirációink működtetésének, valamint az azokban történő elmélyüléseknek is. Tehát ne csak a tanult dolgainkkal foglalkozzunk, hanem nyissuk tágra az énünk kapuját és a belső késztetéseknek engedve fessünk, (és/vagy) kertészkedjünk, (és/vagy) verseljünk, (és/vagy) alkossunk kisebb-nagyobb szobrokat, (és/vagy) írjunk saját dalokat, regényeket, novellákat, (és/vagy) alkossuk meg a gondolattal vezérelt autót, és így tovább, szóval a BELSŐ KÉSZTETÉSÜNKNEK ENGEDVE szabadítsuk fel, avagy működtessük még jobban az alkotót erőinket.

 

Gyakran mondom a tanítványaimnak egyéni kérdésre válaszolva, hogy nem azért születtél újra fizikai testbe, hogy ne tedd meg azt amire késztetésed van, hanem azért, hogy megtedd azt és a társaid, a tér-idő is láthassa a benned lakozó csodát!

 

Lényeges csillagüzenete ennek a tavaszidőnek a teljesebb szabadság elérésének a lehetősége is. Ezt most a csillagok tükrében úgy tudjuk megtenni, hogy megfigyeljük a spontán önkorlátozásainkat, tudatosítjuk azokat, majd elengedjük őket. A szabadság titka az önkorlátozások felismerése és meghaladása!

 

Kedvez az idő a kapcsolatainkban rejlő félreértések, „megnemértések” tisztázásának és az érdemi beszélgetéseknek, a valódi eszmecseréknek is. Itt szükséges megemlíteni azt, hogy a legfőbb tanítómestereink a társaink! Az „igazi mester” nem szavakkal tanít, hanem helyzetbe hoz, szituációkat teremt, amelyek cselekvésekre, reagálásokra késztetnek minket, s ezen reakcióink vizsgálata által mélyül el az önismeretünk. Tekintsünk úgy a szüleinkre, a régi és a jelenlegi párkapcsolatunkra, valamint a testvéreinkre, mint sorsunk legfőbb mestereire.

 

A kereskedésnek, az adás-vételeknek, az anyagi helyzetünk emelése érdekében végzett terveink megvalósításának, de az új ötletekkel való érdemi foglalkozásnak is kedvez az idő ezen a tavaszon.

 

A spiritualitás, a mágikus cselekvések területén a bolygók és a csillagok most elsődlegesen a saját érzelmi, lelki világainkban való elmélyülést segítik.

Mit jelent ez a tavaszképlet tükrében?

Mint mindennek, így a szüleinkkel való kacsolatunknak is van egy időíve. Miről szólt a történetünk, hogyan, s hová helyeződtek át a hangsúlyok az idő múlásával? Mit viszek tőlük tovább az utamon, s mi az, amit egészen másként csinálok, mint ők?

Ezen kérdésekre ad válaszokat a tudatos értelem, de meditációban is érdemes feltenni ezeket a kérdéseket és az érkező válaszokat összevetni, összerendezni.

A lényeg az, hogy segíti ez a tavasz a LÉLEKRENDEZÉSRE irányuló törekvéseinket, a lelki terápiákat és az elvonulásokat is.

 

Az érzelmeink, a lelki dolgaink, a családi viszonyaink rendezése világít rá arra, hogy melyek azok a belső ragaszkodásaink, rossz szokásaink, káros szenvedélyeink, berögzött, de már idejétmúlt gondolataink, amelyek elengedésnek eljött az ideje. A fejlődés, az előre lépés, a megoldások és emelkedések egyik legfontosabb módja most a SZÜKSÉGTELENNÉ VÁLT KÜLSŐ – BELSŐ DOLGAINK ELENGEDÉSE.

 

Csodás tavaszt kívánok minden kedves Olvasómnak!

 

(Az itt megjelenő írások már elérhetőek megújult honlapunkon, a www.asztrozofia.hu oldalon is!)

A teljesebb „idő-értés” érdekében érdemes megnézni a legújabb havi csillagidőjárásjelentésünket:
https://youtu.be/ejgnB3r-VdE
valamint a 2024-es év egészének a csillagjeleit bemutató – az év dalával kiegészített! – előadásunkat is.
https://youtu.be/GePOweXQYXQ

 

Ima és meditáció leghatékonyabb időintervallumai a BÉKÉÉRT!

Aki teheti ezekben az időpontokban DÉL felé fordulva imádkozzunk lélekben együtt a BÉKÉÉRT és a SZERETETÉRT úgy,

hogy a béke és a harmónia erőit erősítjük, emeljük kint és önmagunkban is,

illetve égi együttműködést kérünk mindezek megvalósulásáért!

Ezen időpontok kiemelten segítik a tudatosság a gyógyító energiák és a harmónia szintjének az emelését, a megoldásokat, valamint az új dolgok, célok elérését.

 

Március 18., hétfő: 14.41 – 14.51

Március 19., kedd: 14.38 – 14.48

Március 20., szerda: 14.34 – 14.44

Március 21., csütörtök: 14.31 – 14.41

Március 22., péntek: 14.28 – 14.38

Március 23., szombat: 14.25 – 14.35

Március 24., vasárnap: 14.22 – 14.32

 

Ima előtt alaposan gondoljuk át, hogy mit szeretnénk elmondani, átadni az égieknek, (Istennek) illetve mihez kérünk segítséget, útmutatást, együttműködést. Az ima/elmélyülés első felében elmondjuk, halkan, de érthetően a mondanivalónkat. Fontos a kimondott szó, fontos, hogy a hangunkkal az énünk rezegtesse meg a „felküldött” információt, mert így az imánknak nagyobb az ereje, a hatása, mintha csak belül, magunkban mondanánk.

 

Az ima/elmélyülés második felében pedig elcsendesedünk, kicsit kiürítjük a tudatunkat. Ezzel megadjuk magunknak a lehetőséget arra, hogy megérkezhessen a válasz. Az ima igazi titka, igazi lényege nem is az, hogy mi elmondjuk, hanem az, hogy képessé válunk a hallásra…

 

Az imádkozás/elmélyülés idejét lehetőség szerint pontban a megadott időben kezdjük el. Fontos, hogy a befejezés előtt lecsendesedve figyeljünk befelé, ezzel megadva a lehetőséget az „égiek” válaszának befogadására.

A hónap egészének az üzeneteit is vegyük figyelembe a teljesebb felismerések, a tudás érdekében!

 

Természetesen továbbra is a legfontosabb a személyes tudás felismerése, ezért a napi csillagkódokat most is NAGYBETŰVEL emeltem ki. Ne feledjük, a személyes tudás visz igazán előre, s ez néhány hétköznapi eseménybe van elrejtve, amelyeket érdemes leírni a titkos naplónkba és összevetni az itt közreadott csillagkulcsokkal.

 

Napi üzenetek a Földről nézve, csillag-kulcsokkal:

 

Március 18., hétfő: A Vénusz és az Uránusz ma pontossá váló kapcsolata jelzi, hogy kedvez az idő minősége a művészetekkel való foglalkozásnak. A művészetek ki- és felszabadítanak belőlünk rejtett belső tartalmakat, s most ebből az önismereti szempontból érdemes a művészetek mágikus világában elmélyülni.

Csillag-kulcsszavak: TISZTÁZÁS, TISZTÍTÁS A KAPCSOLATOKBAN

 

Március 19., kedd: A Hold és a Jupiter mai mágikus kapcsolódása segíti a jövő tervezését, a holnapban való elmélkedést, de kifejezetten szuper ez a kedd a spirituális gyakorlatainkban való fejlődésnek is. Az esti órák az érzelmi és a családi dolgaink világosabb látását-értését segíti.

Csillag-kulcsszavak: LÉLEKJELEK-BÖLCSESSÉG

 

Március 20., szerda: Tavaszkezdet napján érdemes olyan dolgokat ténylegesen elindítani, amelyek segítik életünkben a világosságot, a tudást és tudatosodást, valamint az emelkedést. Ha tehetjük, a kelő Nap idejében végezzünk meditációt, szertartást természetesen a Nap felé fordulva.

Csillag-kulcsszavak: TOVÁBBLÉPÉS, ELENGEDÉS

 

Március 21., csütörtök: A mai nap kedvez ezen a héten leginkább a lelki beszélgetéseknek, az érzelmeink mélyebb tartományainak a megértésében és a régi, eddig elnapolt terveink megvalósítása érdekében végzett cselekvéseknek is. A mélyreható, az összefüggések megértésén alapuló tisztító átalakításokat a délutáni és az esti órák segítik.

Csillag-kulcsszavak: MEGÉRTÉS-MEGÉRTETÉS, TELJESSÉG

 

Március 22., péntek: A Vénusz és a Szaturnusz találkozójával indul éjfél után ez a nap. A mai napon kiemelten indokolt a társaink, legfőképpen a párkapcsolatunkban a jelenlét és a koncentráltság. Amennyiben szükség van tisztázásra, a félreértések eloszlatására, ma célszerű ezt megtenni. Fontos még megemlíteni, hogy a művészetekben való fejlődésnek is kedvez az idő.

Csillag-kulcsszavak: PÉNZ, BIRTOKLÁS, ÁRADÁS

 

Március 23., szombat: A kreativitás napjához érkeztünk! A mai aspektusok mind a fizikai, mind a lelki, mind a gondolati alkotó tevékenységeket segítik. Az élet egyik csúcs-örömélménye az alkotás, ezen a szombaton áldozzunk ennek oltárán és ha mutatkozik erre nyitottság, vonjuk be a társunkat, a társainkat is.

Csillag-kulcsszavak: JÖVŐ, A SZABADSÁG SZERELME

 

Március 24., vasárnap: A Szűz csillagképébe érkező Hold, valamint a Jupiterhez kapcsolódó Vénusz is jelzi, hogy a női típusú működéseknek és a női minőség mélyebb megértésének kedvez a mai nap. Most érdemes átgondolni az édesanyánk szerepét az életünkben, majd utána ugyanezt megtenni azokkal a hölgyekkel, akik (pozitív és negatív értelemben is) a legmeghatározóbbak voltak eddigi életünk során.

Csillag-kulcsszavak: AKI KERES, AZ TALÁL

 

Minden nap, minden pillanat csillag – bolygó konstellációja egyszeri, és soha meg nem ismétlődő, így azok a mindenkori ITT ÉS MOST, vagyis a JELEN varázslatát, kozmikus lehetőségeit, és a KOZMIKUS MINŐSÉGEK MEGTAPASZTALÁSÁT, ÁTÉLÉSÉT tanítják a Földön élő embernek.

Áldás és Fény VAN Velünk az Úton!

CsillagfényáldássalPaksi Zoltán