Igen – nem. Anya és apa. Szabad, vagy tilos. Nappal és éjszaka. Én és maga a létezés. Tenni, vagy nem megtenni. Halandó és halhatatlan.

Életünk minden pillanatában találkozunk a polaritással, ami észrevétlenül az egyik legfontosabb tanító mesterünké vált.

 

Miről szól az egyik oldal és mit képvisel a másik?

 

Nos, a kettősségek, pontosabban szólva az életünkben megjelenő kettősségek mélyebb, teljesebb megértésének kedvez az idő minősége július első felében, mert az előttünk álló két hétben a Nap a polaritások ősképénél, az Ikrek csillagzata előtt vándorol.

 

Az asztrológiai világlátás a Rák jelében értelmezi a Nap jelenlegi helyzetét, aminek megvan a maga jogosultsága, de az asztrozófia figyelmének a középpontjában a valós csillagképek szerepelnek, így ezeknek az üzenetét kell közvetítenem.

 

Tehát az Ikrek csillagzata okán a kettősségeinkkel, dualitásainkkal való érdemi foglalkozás most jelentős felismeréseket és előrelépéseket hoz. Imáinkba, meditációinkba, elmélkedéseinkbe, beszélgetéseinkbe most érdemes ezt az ősi témát behelyezni.

 

Ezzel párhuzamosan a Föld a Nyilas csillagzatánál vándorolva hosszan kapcsolódik vörös planéta testvéréhez, a Marshoz. Ez az égi helyzet a Föld szempontjából kiemelten kedvez a tudati emelkedésnek. Ezt sok más kapcsolódás is felerősíti, amiről lejjebb, a napi üzeneteknél is írok.

 

A jelenlegi Föld – Mars kapcsolat segíti a múltunkból, akár az előző életeinkből hozott törekvéseink feltárását, mert a Mars (a Napról nézve!) a visszaúszó hal fonalánál vándorol. Ugyanakkor, amennyiben ez indokolt, a félelmeinkkel, az agresszióinkkal való érdemi munkálkodásnak és ezek meghaladásának is kedvez a „Föld-Mars időminőség” és a vér tisztítására (pl. sok görögdinnye fogyasztása) is érdemes időt fordítani.

 

A Föld-Mars kapcsolatok segítik az emelkedést célzó törekvéseinket és ilyenkor a nemző, kreatív energiák is felerősödnek, de a misztikus elmélyüléseknek, elvonulásoknak is kedvez ez a két hét.

 

ÚJ ASZTROZÓFIA TANFOLYAM INDUL PAKSI ZOLTÁN VEZETÉSÉVEL BUDAPESTEN, 2024. SZEPTEMBER 29-ÉN!

Az órák havonta egy alkalommal, vasárnapi napokon, 10.30 – 18.15-ig kerülnek megtartásra a Harmónia Palotában. (VIII. Budapest, Múzeum u. 9.)

 

Bővebb információkért, avagy a legjobb döntés megvalósulása érdekében, ami a jelentkezés, látogasson el a https://csillagmeditacio.hu/tanfolyam/  oldalra!

 

Mindenképpen érdemes tovább olvasni, mert kicsit lejjebb napi bontásban is részletezzük a csillagos égbolt jelzéseit!

 

(Az itt megjelenő írások már elérhetőek megújult honlapunkon, a www.asztrozofia.hu oldalon is!)

A teljesebb „idő-értés” érdekében érdemes megnézni a legújabb havi csillagidőjárásjelentésünket:
https://youtu.be/S-Nm7E2bV84
valamint a 2024-es év egészének a csillagjeleit bemutató – az év dalával kiegészített! – előadásunkat is.
https://youtu.be/GePOweXQYXQ

 

Ima és meditáció leghatékonyabb időintervallumai a BÉKÉÉRT!

Aki teheti ezekben az időpontokban DÉL felé fordulva imádkozzunk lélekben együtt a BÉKÉÉRT és a SZERETETÉRT úgy,

hogy a béke és a harmónia erőit erősítjük, emeljük kint és önmagunkban is,

illetve égi együttműködést kérünk mindezek megvalósulásáért!

Ezen időpontok kiemelten segítik a tudatosság a gyógyító energiák és a harmónia szintjének az emelését, a megoldásokat, valamint az új dolgok, célok elérését.

 

Július 1., hétfő: 10.25 – 10.35

Július 2., kedd: 10.22 – 10.32

Július 3., szerda: 10.19 – 10.29

Július 4., csütörtök: 10.16 – 10.26

Július 5., péntek: 10.13 – 10.23

Július 6., szombat: 10.10 – 10.20

Július 7., vasárnap: 10.07 – 10.17

 

Július 08., hétfő: 10.04 – 10.14

Július 09., kedd: 10.01 – 10.11

Július 10., szerda: 9.58 – 10.08

Július 11., csütörtök: 9.55 – 10.05

Július 12., péntek: 9.52 – 10.02

Július 13., szombat: 9.49 – 9.59

Július 14., vasárnap: 9.46 – 9.56

 

Július 15., hétfő: 9.43 – 9.53

 

Ima előtt alaposan gondoljuk át, hogy mit szeretnénk elmondani, átadni az égieknek, (Istennek) illetve mihez kérünk segítséget, útmutatást, együttműködést. Az ima/elmélyülés első felében elmondjuk, halkan, de érthetően a mondanivalónkat. Fontos a kimondott szó, fontos, hogy a hangunkkal az énünk rezegtesse meg a „felküldött” információt, mert így az imánknak nagyobb az ereje, a hatása, mintha csak belül, magunkban mondanánk.

 

Az ima/elmélyülés második felében pedig elcsendesedünk, kicsit kiürítjük a tudatunkat. Ezzel megadjuk magunknak a lehetőséget arra, hogy megérkezhessen a válasz. Az ima igazi titka, igazi lényege nem is az, hogy mi elmondjuk, hanem az, hogy képessé válunk a hallásra…

 

Az imádkozás/elmélyülés idejét lehetőség szerint pontban a megadott időben kezdjük el. Fontos, hogy a befejezés előtt lecsendesedve figyeljünk befelé, ezzel megadva a lehetőséget az „égiek” válaszának befogadására.

A hónap egészének az üzeneteit is vegyük figyelembe a teljesebb felismerések, a tudás érdekében!

 

Természetesen továbbra is a legfontosabb a személyes tudás felismerése, ezért a napi csillagkódokat most is NAGYBETŰVEL emeltem ki. Ne feledjük, a személyes tudás visz igazán előre, s ez néhány hétköznapi eseménybe van elrejtve, amelyeket érdemes leírni a titkos naplónkba és összevetni az itt közreadott csillagkulcsokkal.

 

Napi üzenetek a Földről nézve, csillag-kulcsokkal:

 

Július 1., hétfő: A Hold-Mars együttállás kapcsolata a Merkúrral az otthonnal, családdal és a lelki dolgainkkal kapcsolatos helyzetek, állapotok teljesebb megértését, valamint azok emelő-megoldó célzatú megbeszélését támogatja.

Csillag-kulcsszavak: GYERMEKNEMZÉS, BEFOGADÁS

 

Július 2., kedd: A lelki, érzelmi tisztításoknak, tisztázásoknak és a nagyobb szabadság elérésének kedvez a Hold találkozója az Uránusszal, ugyanakkor a Merkúr-Neptunusz kapcsolat ma is jelzi az idejét a lelki beszélgetéseknek, valamint a belső, mély világaink feltárását célzó meditációs, terápiás törekvéseknek.

Csillag-kulcsszavak: BEAVATÓ MŰVÉSZET

 

Július 3., szerda: A mai napon a kapcsolatainkra érdemes a minőségi időnket, jelenlétünket fordítani. Ha mélyreható, megújító átalakításokat, karma tisztításokat és harmonizálásokat akarunk végezni, akkor mindezekre a mai nap kiválóan alkalmas

Csillag-kulcsszavak: A TÁRSAINK A LEGFŐBB MESTEREINK

 

Július 4., csütörtök: A mai napon a Tejútra érkező Hold támogatja a jobbító és szintemelkedést célzó törekvéseinket, a káros szokásaink elengedését és a magasabb világok felé fordulást is, így például az ima hatékonysága ezen a napon megnövekszik.

Csillag-kulcsszavak: GYÓGYÍTÁS – GYÓGYULÁS

 

Július 5., péntek: A hét egyik legfontosabb aspektusa a Mars kapcsolódása a Szaturnuszhoz. E két planéta segíti a vértisztítást, a méregtelenítést, a kristályunk programozását, valamint az energiáink koncentrált működtetését a jelenünk meghatározó céljainak az elérése érdekében.

Csillag-kulcsszavak: JELEN-LÉTBŐL SZENT IDŐ

 

Július 6., szombat: A mai nappal kezdődik a valódi hónap, mert ezen az éjjelen találkozik a Nap és a Hold. Ilyenkor világosabban látjuk, értjük és érezzük a lelki, a családi dolgainkat és kedvez az idő új utak elindításának is. A mai napon a Vénusz is fő szerephez jut, ami mindenféle békítésnek-szépítésnek-harmonizálásnak és a művészetek általi fejlődésnek is kedvez.

Csillag-kulcsszavak: ALKOTÓ LÉLEK, KETTŐSSÉGEK MEGÉRTÉSE

 

Július 7., vasárnap: A mai aspektusok igen sok lehetőséget hordoznak. Most is aktuális a lelki kommunikáció, a családi mintázatok, viszonyok megértésére irányuló elmélkedések, beszélgetések, de a leglényegesebb talán az, hogy a gondolati, tudati korlátaink meghaladásának jött el igazán az ideje. Ha tehetjük, ezen a vasárnapon foglalkozzunk olyan tanításokkal, ismeretekkel, amelyek megértése eddig nehézségekbe ütközött.

Csillag-kulcsszavak: SZABAD GONDOLATOK, ÉNTABUTLANÍTÁS

 

Július 8., hétfő: A Vénusz-Uránusz és a Merkúr-Jupiter aspektus is a kapcsolatainkban rejlő tanítások mélyebb megértését és a tisztázásokat segíti. A mai nap is, akárcsak a tegnapi, támogatja a szellemi törekvéseinket, a tanulást. A termékeny, létrehozó gondolkodásnak is kedvez a csillagidő.

Csillag-kulcsszavak: JÁTÉKOSSÁG, HUMOR, BEVILLANÁSOK

 

Július 9., kedd: A szeretet idejét és fontosságát jelzi az Oroszlán szívéhez ma érkező és már növekvő Hold. Cselekvéseinket, gyakorlatainkat most „szervezzük a szeretet fénye” köré, így minden hatékonyabbá válik.

Csillag-kulcsszavak: EMLÉKEZÉS, SZABADSÁG

 

Július 10., szerda: A mai nap üzenete ebben a rövid mondatban fogalmazható meg: Látni a lélek tanításait. Ma tegyük fel önmagunknak azt a kérdést, hogy mi az, melyek azok a dolgok, amit, s amelyeket már nekem kellene önmagamban és az életemben irányítani? A meditáció lecsendesedett állapotában hagyjuk, hogy megérkezhessen a válasz.

Csillag-kulcsszavak: MEGVALÓSULÁS, MEGVALÓSÍTÁS

 

Július 11., csütörtök: A Nap és a Szaturnusz emelő kapcsolata a legfontosabb dolgainkban való előrelépést, a koncentrált és a tisztító cselekvéseket támogatja, míg a Vénusz és a Neptunusz szintén emelő aspektusa pedig a kapcsolatban történő érzelmi együttműködéseket és a művészetekben történő emelkedést segíti.

Csillag-kulcsszavak: MÚLTBÓL HOZOTT SZERELEM

 

Július 12., péntek: A mai Nap-Hold kapcsolat a spirituális gyakorlatokban való előrelépést és a fénytelenné vált dolgaink elengedését segíti. Ezzel párhuzamosan a Plútó és a Vénusz inspirációja a kapcsolati megújulásoknak és önnön mélységeinkben rejtőző alkotó képességek felszínre hozását célzó törekvéseknek kedveznek.

Csillag-kulcsszavak: EMLÉKEZÉS, HALHATATLANSÁG

 

Július 13., szombat: A Hold és a Merkúr aspektusa ma is segíti a lelki beszélgetéseket, az érzelmeink megértését, valamint az anyáknak a gyermekük belső világainak a megértését, a gyermekeknek (felnőttként is!!!) pedig az anya szerepének a megértését. Nem véletlen az, hogy ebben a mondatban háromszor is szerepel a MEGÉRTÉS szó.

Csillag-kulcsszavak: MEGHALADÁS, TOVÁBBLÉPÉS

 

Július 14., vasárnap: A hét végére már erőssé válik a hétfőn kiteljesedő Mars Uránusz kapcsolat, ami ezen a vasárnapon az Angyal csillagainál vándorló Hold üzenetével együtt kiemelten támogatja a magasabb világokhoz (Angyal, Felettes Én, stb.) való kapcsolódást és ez által a nagyobb testi-lelki-szellemi mozgástér elérését is. A lelki céljaink megvalósítása érdekében végzett cselekvések ma eredményesebbek a szokásosnál.

Csillag-kulcsszavak: KIEMELKEDÉS, BŐSÉG

 

 

Minden nap, minden pillanat csillag – bolygó konstellációja egyszeri, és soha meg nem ismétlődő, így azok a mindenkori ITT ÉS MOST, vagyis a JELEN varázslatát, kozmikus lehetőségeit, és a KOZMIKUS MINŐSÉGEK MEGTAPASZTALÁSÁT, ÁTÉLÉSÉT tanítják a Földön élő embernek.

Áldás és Fény VAN Velünk az Úton!

CsillagfényáldássalPaksi Zoltán